Jei dirbate restoranų versle ar kitoje viešojo maitinimo įstaigoje, kur nuolat gaminami dideli maisto kiekiai vienu metu, sutiksite, kad pats svarbiausias šiuolaikinės komercinės virtuvės pirkinys – konvekcinė krosnis. Dujinė ar elektrinė, didesnė ar mažesnė – priklauso nuo poreikių, tačiau šiandien be jų neapsieina nei modernūs restoranai, nei viešojo maitinimo sektorius. Konvekcinės krosnys komercinių virtuvių darbe naudojamos kasdien – kepant, ruošiant, atšildant didelius maisto kiekius. Jos ne tik sutrumpina patiekalų paruošimo laiką, „atsimena” anksčiau sukurtas ir išsaugotas kepimo programas, užtikrina tolygų maisto produktų kepimą, bet ir sumažina energijos sąnaudas.
Profesionalia maisto gamybos įranga prekiaujanti Audores šiandien siūlo rinktis naujausios kartos kombinuotas konvekcines krosnis, kurios leidžia ne tik kepti, virti, gaminti garuose ar naudoti „Sous-vide” technologiją, bet ir įvairias šių maisto gaminimo būdų kombinacijas. Vietoje to, kad naudotumėte atskirus garpuodžius ir įprastą konvekcinę orkaitę, galite rinktis vieną, universalų modernios virtuvės įrenginį – kombinuotą konvekcinę krosnį. Ne vienas profesionalus virtuvės šefas patvirtinis, kad naudojant šį pažangų virtuvės įrenginį, ženkliai sutaupomas gaminimo laikas ir vieta virtuvėje.
Audores specialistai pabrėžia, kad naujausios kartos konvekcinės krosnys išsiskiria itin patogiu valdymu. Elektroniniuose valdymo skydeliuose galima stebėti temperatūrą, laiką, išsaugoti įvairias kepimo programas. Be to, šios konvekcinės krosnys gali būti valdomos nuotoliniu būdu, kas yra ypač aktualu virtuvių atokesnėse šalies vietovėse šeimininkams. Sugedus įrenginiui, problema diagnozuojama iškart – prisijungus per bevielį internetą, gedimą identifikuojantį kodą iškart mato konvekcinių krosnių gamintojai Italijoje ar Vokietijoje ir kvalifikuoti Audores specialistai, kurie operatyviai atvyskta į vietą jau pasiruošę reikiamas atsargines dalis. Taip užtikrinamas greitas problemos sprendimas visoje Lietuvoje. Tai ypač aktualu viešojo maitinimo sektoriui, mokykloms, darželiams, globos namams ir pan., kur dideli maisto kiekiai turi būti užtikrinami reguliariai, keletą kartų per dieną, ir laukti meistro dažniausiai nėra kada.
Kaip pasirinkti tinkamą konvekcinę krosnį? Audores pataria, visų pirma, pripažinti, kad konvekcinė krosnis yra reikalingiausia, nepakeičiama ir, turbūt, brangiausia maisto gamybos įranga. Netiesiogiai, bet dažnai nuo jos priklauso ir Jūsų restorano, kavinės ar kito maitinimo verslo sėkmė. Kadangi konvekcinės krosnys komercinės virtuvės darbe naudojamos beveik kasdien, būtina užtikrinti jų sklandų veikimą, todėl rekomenduojama rinktis patvarias, ilgaamžes konvekcines krosnis. Bene svarbiausi kriterijai renkantis konvekcinę krosnį – patogus naudojimas, intuityvus valdymas ir nesudėtinga priežiūra. Audores siūlo rinktis specialiai komerciniam naudojimui sukurtas konvekcines krosnis, pagamintas patyrusiu, profesionalių ir pasaulyje žinomų kompanijų: vokiečių PALUX, italų ZANUSSI, PIRON, PRIMAX.