Svajojate atidaryti restoraną, piceriją ar kitą viešojo maitinimo įstaigą? Jei turite viziją, pakankamai užsidegimo ir kapitalo – puiku. Tik ar žinote, nuo ko pradėti, kad tikrai nesuklystumėte, kaip dažnai nutinka šio verslo naujokams? Galbūt sunku patikėti, bet restorano darbo sėkmė labiausiai priklauso nuo… gerai parengto virtuvės technologinio plano, atitinkančio visus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos keliamus reikalavimus.
Turbūt sutiksite, kad virtuvė – kiekvienos maitinimo įstaigos variklis, nuo kurio labiausiai priklauso lankytojų srautai, pasitenkinimas ir, žinoma, įmonės pelningumas. Kaip iš pat pradžių tinkamai suprojektuoti virtuvę, parinkti ir išdėstyti įrangą, suplanuoti sandėlavimo, buitines, gamybines zonas, elektros, dujų ir vandentiekio prijungimus, ventiliaciją, kad po to netektų patirti papildomų išlaidų ir gaišti laiko keičiant planą ar darant papildomus komunikacijos įvadus? Kaip teisingai parinkti ir išdėstyti virtuvės įrangą, kad užtikrintumėte virtuvės personalo darbo efektyvumą, išvengtumėte klaidų, žaliavų nuostolių ir nereikalingų judesių jam dirbant.
Profesionalia virtuvės įranga prekiaujanti Audores pataria virtuvės projektavimą patikėtiprofesionalams – technologams, dirbantiems restoranų įranga prekiaujančiose įmonėse. Pasak Audores technologų, kiekvieno restorano, kavinės, valgyklos, kepyklėlės ar kitos maitinimo įstaigos virtuvės projektavimas prasideda išsiaiškinant individualius užsakovo poreikius ir viziją.
Vadovautis Lietuvos statybos techniniais reglamentais ir higienos normų reikalavimais neužtenka. Nėra taip, kad projektuojant virtuvę būtų galima pritaikyti kažkokius šablonus. Kiekvieną kartą yra rengiamas individualus technologinis planas, atsižvelgiant į planuojamos maitinimo įstaigos pobūdį, dydį, numatomus klientų srautus, patiekalų asortimentą.
Audores technologai siūlo Jums visą technologinį projektą: reikalingus patalpų (sandėliavimo, buitinių, gamybinių ir kt.) brėžinius, zonų ir įrenginių išdėstymo, taip pat technologinių srautų (žaliavų, pusgaminių, šaltų, karštų, saldžių paruoštų patiekalų, nešvarių-švarių stalo indų, personalo) technologinius planus. Profesionalūs technologai taip pat paruošia techninės įrangos prijungimo prie elektros, dujų, vandentiekio ir kanalizacijos sistemų planus, parengia technologinių įrangos ir baldų žiniaraštį, elektros privedimo taškų, vandens privedimo, nuotekų nuvedimo taškų, individualų technologinio vėdinimo planus, sienų ir durų brėžinius.