Profesionalios indaplovės – tai ne tik nepriekaištinga maitinimo įstaigos indų švara, bet ir sklandesnis bei patogesnis bet kurios profesionalios virtuvės darbas. Daugybę įvairių įrankių ir indų šios indaplovės turi išplauti ne tik greitai, bet ir labai kokybiškai, todėl rinktis šią įrangą reikia itin kruopščiai ir apgalvotai.
Štai pagrindiniai kriterijai, kuriuos reiktų įvertinti prieš įsigyjant profesionalią indaplovę:
Renkantis indaplovę, visų pirma svarbu atkreipti dėmesį į jos tipą. Tik tuomet pasiekiamas optimalus norimas rezultatas, o į įrangą investuotos lėšos iš tiesų atsiperka.
Indaplovės stiklui skirtos toms maitinimo įstaigoms, kurios savo darbe naudoja daug stiklinių indų. Šie įrenginiai užtikrina nepriekaištingą įvairių taurių, stiklinių, stikliukų, stiklinių bokalų ir kt. švarą. Kadangi šie indai trapesni, jiems plauti reikalingos profesionalios indaplovės stiklui, kurios išsiskiria žemesniu vandens spaudimu ir temperatūra bei išskirtine indų fiksacija kasetėse. Šios indaplovės sukurtos taip, kad ne tik idealiai išplautų stiklinius indus, bet ir apsaugotų juos nuo sudužimų ar įskilimų, todėl jos tinka net iš ploniausio stiklo pagamintiems indams.
Pobarinės indaplovės – tai viešojo maitinimo sektoriui skirti įrenginiai, išsiskiriantys kompaktiškumu ir patogumu. Dažniausiai jos pasirenkamos tuomet, kai restorane ar kavinėje yra nedaug vietos, bet reikalingas kokybiškas plovimas. Pavyzdžiui, jeigu kavinė patiekia maždaug 100 patiekalų per valandą, tuomet šis indaplovės tipas visiškai atitiks jos poreikius. Šios profesionalios indaplovės veikia efektyviai ir greitai, o tai padeda operatyviai aptarnauti klientus.
Kupolinės indaplovės yra itin našūs, tačiau gana nedaug vietos virtuvėje užimantys profesionalūs įrenginiai. Įprastai greta jų montuojami stalviršiai ir spaudiminiai dušai, sukuriantys sąlygas nešvarius indus sutvarkyti vienoje vietoje. Kupolinės indaplovės – idealus pasirinkimas viešojo maitinimo įstaigai, ieškančiai našiai veikiančios ir kompaktiškos indaplovės. Todėl šiuos įrenginius dažnai renkasi tokios komercinės virtuvės, kurioms svarbu greitai ir kokybiškai išplauti itin didelius kiekius nešvarių indų bei aptarnauti didelius klientų srautus. Tokios profesionalios indaplovės gali išplauti per tūkstantį lėkščių per valandą, o plovimo ciklas trunka 2-3 minutes. Kupolinės indaplovės – itin universalūs įrenginiai. Juose gali būti plaunami įvairūs indai: lėkštės, stiklinės, taurės, puodeliai, įrankiai ir kita. Be to, ši įranga sukurta taip, kad naudotojui būtų itin patogu – vos atidarius ar uždarius dangtį, galima greitai sudėti ir išplauti didelius kiekius nešvarių indų.
Tunelinės indaplovės – tai nepakeičiami pagalbininkai nuolatos plaunant didelius indų kiekius. Jos skirtos maitinimo įstaigoms, aptarnaujančioms itin didelius klientų srautus, kai norima išplauti keletą indų partijų per vieną valgymo ciklą. Technologijos, panaudotos šiuolaikinėse tunelinėse indaplovėse, leidžia ne tik greitai ir efektyviai susidoroti su kalnais nešvarių indų, bet ir daryti tai ekonomiškai. Tokį veikimą užtikrina didelis vandens spaudimas, naudojamas tiksliai išdėliotuose purkštukuose, ir dvigubo skalavimo sistemos, kurios leidžia panaudoti jau naudotą skalavimovandenį pirminiuose naujos indų partijos plovimo etapuose. Tokiu būdu galima sutaupyti iki trečdalio kito tipo plovimo įrangos sunaudojamo vandens.
Pagal indų įkrovimo į indaplovę būdą galima išskirti du tunelinių indaplovių tipus. Tai – konvejeris su krepšiais ir vientisas konvejeris su indų laikikliais. Tunelinėse indaplovėse su krepšiais indai iš pradžių sukraunami į plastikinius krepšius, kurie vėliau pastatomi ant konvejerio ir prikabinami specialiais kabliais. Antro tipo tunelinėse indaplovėse indai kraunami tiesiai ant konverjerio ir nuo jo nuimami.
Patogi yra ir tokių indaplovių priežiūra. Atskiros tunelinių indaplovių sekcijos turi dureles, todėl įrangą kur kas lengviau valyti. Reikia atkreipti dėmesį, kad nors tunelinės indaplovės dirba itin našiai, jos užima kur kas daugiau vietos nei paprastos indaplovės, todėl prieš renkantis įrenginį, būtina atsižvelgti į turimos patalpos planą ir jos pritaikymo indaplovei galimybes.
Puodų ir skardų indaplovės – tai komercinėms virtuvėms sukurta įranga, skirta plauti keptuves, puodus, kepimo skardas, krepšius, stambesnius įrankius ir kitą virtuvėse naudojamą inventorių. Jos sukurtos taip, kad būtų patogu įkrauti didelių gabaritų virtuvės įrangą. Šios profesionalios indaplovės pasižymi greitais plovimo ciklais, specialiai didelių gabaritų įrangai pritaikytomis kasetėmis, ergonomišku dizainu, kad darbuotojui nereikėtų daug lankstytis ar kelti didelių svorių.
Planuojant įsigyti indaplovę ir siekiant užtikrinti kuo našesnį bei patogesnį komercinės virtuvės darbą, svarbu apsvarstyti ir tai, kokių priedų gali prireikti pasirinktai indaplovei. Jie gali būti reikalingi dėl per silpno slėgio, specifinės vandens nutekėjimo sistemos ar kitų priežasčių.
Daugiau nei dešimt metų įrangą maitinimo įstaigoms tiekiančios UAB AUDORES asortimentą sudaro tokių gamintojų kaip „Asber“, „Classeq“, „Mach“, „Winterhalter“ ir kitų profesionalios indaplovės. Be to, visoje Lietuvoje veikiantis AUDORES techninės priežiūros tinklas teikia garantinės ir pogarantinės priežiūros paslaugas, atlieka įrenginių remonto darbus. Kvalifikuota ir patyrusi įmonės komanda taip pat konsultuoja įrangos pasirinkimo, įsigijimo, naudojimo ir kitais klausimais. Visas AUDORES indų plovimo įrangos asortimentas: indų plovimo įranga.