Viešojo maitinimo įstaigoms skirtos kepimo plokštumos – tai patogūs ir funkcionalūs įrenginiai, naudojami įvairiems mėsos, žuvies, daržovių ir kitiems patiekalams gaminti. Nors šių įrenginių įsigyti siūlo tokie pasauliniai gamintojai kaip „Lincat“, „Palux“, „Berner“, „Fimar“, „Primax“ ir kiti, prieš renkantis verta atkreipti dėmesį tiek į kepimo plokštumos tipą, galingumą, dydį, tiek į patikimą pardavėją, kuris gali pateikti geriausią kainos ir kokybės pasiūlymą.
Rinkoje egzistuoja du kepimo plokštumų tipai – elektriniai ir dujiniai įrenginiai. Didelio skirtumo, kurį tipą pasirinkti, nėra – tiek vieni, tiek kiti užtikrina sklandų ir saugų kepimo procesą. Pasirinkimą labiau lemia tas faktas, ar yra galimybė prijungti maitinimo įstaigoje dujų tiekimą ir naudotis dujiniais įrenginiais, ar visi įrenginiai veiks tik elektra.
Be to, kepimo plokštumos gali būti stacionarios, t. y. pastatomos ant žemės, arba dedamos ant virtuvės stalviršių. Šios yra kompaktiškesnės, užima mažiau vietos, tačiau ne visuomet gali užtikrinti tokį pat funkcionalumą kaip didesni stacionarūs įrenginiai. Tad jei dar tik planuojate komercinės virtuvės erdves, būtina apgalvoti, kokį įrenginį rinksitės ir kur jį statysite. O jei kyla klausimų dėl virtuvės suplanavimo ir įrengimo, susisiekite su patyrusia ir profesionalia UAB „Audores“ komanda, kuri visuomet pasiruošusi pakonsultuoti ir atsakyti į visus kylančius klausimus.
Dar vienas svarbus kriterijus, į kurį reiktų atsižvelgti renkantis kepimo plokštumą, – iš kokios medžiagos pagamintas įrenginys. Patikimų ir pasaulyje pripažintų kompanijų kepimo plokštumos gaminamos iš itin kokybiško nerūdijančio plieno, todėl renkantis įrenginį būtina pasidomėti gamintojo reputacija.
Kokybiškos medžiagos garantuoja kepimo plokštumos patvarumą ir atsparumą korozijai, estetinę išvaizdą ir lengvą priežiūrą, o išskirtinai patogų kepimą užtikrina chromuoti paviršiai, prie kurių visiškai nekimba ir neprikepa gaminamas maistas.
Kepimo plokštumos pasirinkimą lemia ir maitinimo įstaigoje planuojamos darbo apimtys. Priklausomai nuo to, kaip dažnai jos bus naudojamos, reikėtų pasirinkti atitinkamo galingumo ir dydžio įrenginį.
Be to, šie įrenginiai skiriasi ir savo matmenimis bei kepimo zonų skaičiumi ir jų matmenimis. Todėl renkantis verta gerai apgalvoti, kokio įrenginio jums reikia, o tinkamai pasirinkus, kepimo plokštumos veiks produktyviau, tarnaus ilgiau ir leis taupiau naudoti energijos išteklius.
Vieną didžiausių kepimo plokštumų pasirinkimų Lietuvoje kavinėms, restoranams, barams ir kitoms maitinimo įstaigoms siūlo UAB „Audores“. Įmonės asortimentą sudaro tiek elektrinės, tiek dujinės visame pasaulyje gerai žinomų ir vertinamų gamintojų kepimo plokštumos.
Be to, kvalifikuoti UAB „Audores“ specialistai visada pasiruošę pakonsultuoti įrenginių naudojimo ar priežiūros klausimais, siūlo profesionalias viešojo maitinimo įmonių įrangos remonto paslaugas.