„Vienas svarbiausių restorano įrenginių – konvekcinė krosnis. Kiekvienas šefas džiaugiasi, galėdamas dirbti su gera įranga, nes šiuolaikiniai prietaisai yra ypač protingi. Tai žymiai palengvina darbą virtuvėje, ir, žinoma, padeda siekti geriausių rezultatų“, – neabejoja skandinaviškos virtuvės atstovas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.
Kokybiška konvekcinė krosnis – tai, į ką verta investuoti. Joje ruošiama beveik viskas: daržovių, mėsos, žuvies patiekalai, garnyrai, apkepai, pyragai. Tokioje krosnyje įmontuotas galingas ventiliatorius ir išmetimo sistema, kuri skatina karšto oro cirkuliaciją, palaikančią vienodą temperatūrą bei drėgmę. Todėl ji idealiai tinka, kai gaminant didelius maisto kiekius reikia užtikrinti tolygų kepimo procesą. Kaip ir įprastos orkaitės, konvekcinės krosnys gali būti dujinės arba elektrinės, pasižymėti skirtingais dydžiais bei įvairiomis funkcijomis.
Kompanijos „Palux“ konvekcinę krosnį naudojantis D. Praspaliauskas akcentuoja jos galimybes ir technologinius sprendimus, palengvinančius kasdienį darbą.
„Vienas unikaliausių dalykų – galimybė susikurti receptų knygą, kurioje iš anksto numatyta kiekvieno patiekalo kepimo eiga. Įdėjus produktus į krosnį, užtenka vos vieno paspaudimo – reikia tik pasirinkti, kaip jis turi būti gaminamas. Todėl virtuvės komanda gali būti rami ir produktyviai išnaudoti laiką kitų valgių ar priedų gamybai“, – džiaugiasi „Amandus“ įkūrėjas.
Profesionaliose virtuvėse svarbiausia tai, kad prietaisas leistų tiksliai nustatyti laiko, drėgmės ir temperatūros parametrus. Būtent tokios yra kompanijos „Palux“ krosnių savybės:
Konvekcinė krosnis tarnauja apie 10 metų. Tai patikima virtuvės partnerė: ji ne tik kepa, verda, bet ir pabaigusi darbą pati išsivalo. 99% restoranų be šio įrenginio neįsivaizduotų savo virtuvės.