Jeigu planuojate...
... ir norite visa tai atlikti greitai bei kokybiškai, verta pasižvalgyti profesionaliam naudojimui skirtos daržovių pjaustyklės.
Tokios pjaustyklės veikia: viešojo maitinimo įstaigose: restoranuose, specializuotose kavinėse, bistro, savitarnos valgyklose ir kt.;
Atsižvelgiant į gamybos apimtis, įstaigos dydį, poreikius ir kitas aplinkybes, gali būti parinktos įvairaus našumo daržovių pjaustyklės. Profesionalams skirtų pjaustyklių našumo ribos – nuo 150 iki 450 kg/val.
Kuriant ir vystant pelningą viešojo maitinimo verslą, ypač svarbu optimizuoti patiekalų ruošimo trukmę ir užtikrinti tolygią kokybę. Nepriekaištingai veikianti įranga padeda įgyvendinti abu šiuos uždavinius, todėl į ją verta investuoti. Profesionalaus naudojimo daržovių pjaustyklių kainos svyruoja nuo 500 iki 7 000 eurų.
Pagrindinės priežastys, lemiančios sprendimą įsigyti šį įrenginį – laiko taupymas ir rezultato kokybė. Daržovių pjaustyklė suteikia galimybę efektyviau išnaudoti darbuotojų laiką, o mechaninio pjaustymo darbai atliekami žymiai kokybiškiau. Daržovių pjaustyklė pasirinktas žaliavas visada pjausto vienodos formos ir dydžio gabalėliais – to tikrai negalėtume pasiekti vien peiliu.
Nors įrenginys – vienas, tačiau pritaikius atitinkamus priedus, lengva sukurti didelę įvairovę. Pjaustyklė tinka ir tarkavimui, o keičiant pjaustymo bei tarkavimo diskus, galima išpjauti kubelių, griežinėlių ar šiaudelių formos gabalėlius. Naudoti skirtingus diskus itin pravartu, kai tai pačiai žaliavai įvairiuose patiekaluose norime suteikti vis naują pavidalą.
Renkantis daržovių pjaustyklę, rekomenduojame orientuotis į rinkos lyderius. Šiuo metu labiausiai vertinami gamintojai – „Robot Coupe“, „Fimar“ ir GAM. Dauguma smulkintuvų diskų gaminami iš maistinio nerūdijančio plieno. Ši medžiaga atspari korozijai, todėl prietaisu drąsiai galima pjaustyti rūgščius produktus – pvz., citrusinius vaisius, pomidorus. Be abejo, intensyviai naudojant reikia keisti peilius, nes jie atšimpa. Tad būtina numatyti papildomas periodines investicijas.
Naudojant profesionalų pjaustykles, nereikia būti ekspertu ar turėti daug praktinės patirties. Elektrinės pjaustyklės valdomos mygtukų paspaudimo principu: viskas lengva ir aišku. Labai svarbus aspektas – darbų sauga. Elektrinėse mašinose pjaustymo diskai uždaromi įrenginio viduje, todėl net ir patirties stokojantis darbuotojas beveik nerizikuoja susižeisti.
Patartina įvertinti ne tik našumą, bet ir priežiūrą: ar bus lengva įrenginį valyti? Baigus darbus, pjaustyklės kištuką būtina ištraukti iš elektros lizdo, o patį prietaisą – išrinkti, išplauti, išdžiovinti ir palikti iki kito karto. Patikrinkite, ar ant ašmenų nėra maisto likučių: juos reikia pašalinti prieš plaunant peiliukus ir patį smulkintuvą.
Kaip jau tikriausiai supratote, valyti mažiau dalių turinčius smulkintuvus yra lengviau nei tuos, kuriuos tenka išardyti po kiekvieno naudojimo.