Profesionali virtuvės įranga padeda sukurti sėkmingą maitinimo verslą. Jos kokybė ir funkcionalumai lemia ypač paslaugų srityje vertinamą aptarnavimo greitį ir patiekalų kokybę. Nuo geros virtuvės įrangos priklauso ir darbuotojų efektyvumas bei jų laiko sąnaudos. Be to, pasirinkdami kokybišką virtuvės įrangą, sunaudojate mažiau energijos, sugeneruojate mažiau maisto atliekų ir kuriate draugiškesnį aplinkai verslą. Jei norite sužinoti, nuo kokios įrangos pradėti savo maitinimo įmonę, skaitykite mūsų rekomendacijas.
Pradėti rūpintis restoranų įranga rekomenduojame tada, kai jau turite verslo konceptą ir žinote patalpų išplanavimą. Maitinimo verslą griežtai reglamentuoja įvairūs įstatymai (apie juos pasakojome šiame įraše), kurių tikslas – užtikrinti patiekalų šviežumą ir kokybę, todėl prieš pradedant pasiruošimą vertą išsamiai susipažinti ir su jais.
Dažniausiai bet kurio restorano virtuvės įrangos paieška prasideda nuo šaldymo įrenginių. Čia naudojami pramoniniai šaldytuvai ir pramoniniai šaldikliai, smūginiai šaldikliai. Taip pat – baro šaldytuvai, vyno šaldytuvai, šaldomos vitrinos, šaldomi stalai ir ledo generatoriai. Kita profesionalios virtuvės dalis – maisto ruošimo įranga. Restoranų virtuvėse naudingos bulviaskutės, kuteriai ir daržovių pjaustyklės, kurios pagreitina darbą, vakuumatoriai šviežumui užtikrinti, pramoninės mėsmalės greitam mėsos paruošimui, planetarinės maišyklės ir spiralinės maišyklės gardiems kepiniams. O kur dar profesionalios sulčiaspaudės, šerbeto gamybos aparatai ir ledo generatoriai, kad klientus džiugintų Jūsų gėrimų meniu.
Atsižvelgiant į Jūsų restorano specifiką, maisto gamybai ir šildymui gali būti aktualios konvekcinės krosnys, pramoninės viryklės, dujinės arba indukcinės viryklės. Daugelis restoranų taip pat neapsieina be tokių įrenginių kaip kepimo griliai, pramoninės gruzdintuvės, kepimo plokštumos, lavos akmenų griliai, salamanderiai ir profesionalios mikrobangų krosnelės.
Galiausiai, restorano švarą ir tvarką padės palaikyti pramoninės indaplovės. Restoranų savininkai paprastai jas įsigyja įvertindami indų kiekį, norimą įgyvendinti tvarumo standartą ir, žinoma, finansus. Mūsų asortimente – pobarinės indaplovės stiklui, pobarinės indaplovės, puodaplovės ir tunelinės indaplovės, apie kurių skirtumus mielai papasakosime Jums individualiai.
Jei ruošiatės pradėti piceriją ar gatvės maisto restoraną, skaitykite toliau – apžvelgiame įrangą, reikalingą šioms įstaigoms.
Ištobulinę picų receptus ir pasirinkę kokybiškus ingredientus, savo picerijos virtuvėje įkurdinsite picos krosnį ir tešlą maišančius, minkančius ir kočiojančius įrenginius.
Kokybiška ir efektyvia tešlos gamyba padės pasirūpinti spiralinės tešlos maišyklės ir tešlos kočioklės. Tešlos maišyklės užtikrins tešlos paruošimo tikslumą, o nerūdijančio plieno tešlos kočioklės lengvai ir greitai suformuos norimo dydžio bei storio picos padą.
Be abejonės, svarbiausias kiekvienos picerijos akcentas – picų krosnys. Besirinkdami picos krosnį atkreipkite dėmesį į svarbiausios jų savybes – temperatūrą, karščio paskirstymą, saugumą naudoti ir priežiūros sudėtingumą.
Taip pat, rekomenduojame pasirūpinti picerijos kita įranga. Populiariausi picų stalai – iš nerūdijančio plieno. Jie lengvai prižiūrimi, higieniški ir ilgaamžiai.
Na, o jei pasiteirausite apie gamintojus, parekomenduosime Jums ir patikimiausius, ir populiariausius. Italija – picos gimtinė, todėl kviečiame pasidairyti po itališkų gamintojų, tokių kaip „Cuppone“, „GGF“ ir „PizzaGroup“ asortimentą.
Jei planuojate gaminti greitą maistą ir atidaryti kebabinę, pagrindinį Jūsų virtuvės įrangos komplektą sudarys trys esminiai įrenginiai: kebabų griliai, kebabų mėsos peiliai ir daržovių pjaustyklės.
Kebabinėms reikalingi griliai yra trijų rūšių: dujiniai kebabų griliai, elektriniai kebabų griliai ir kebabų kepimo robotai. Svarbiausi kriterijai, pagal kuriuos juos renkasi kebabinių savininkai – galingumas, energijos suvartojimas, tolygus ir kokybiškas mėsos kepimas. Renkantis, rekomenduojame įvertinti, ar grilio priežiūra pakankamai paprasta, t.y. ar pavyks grilį greitai išvalyti.
Kebabų mėsos peiliai dažniausiai yra elektriniai – pakraunami arba jungiami į elektros tinklą laidu. Darbuotojai jais naudojasi saugiai, o peiliai padeda lengvai kontroliuoti pjaunamos mėsos storį.
Kebabų pagardams ir efektyviam priedų gaminimui ypač naudingos daržovių pjaustyklės. Darbuotojai su profesionaliu pjaustymo aparatu virtuvės darbams pasiruošia daug greičiau. Renkantis tokį įrenginį, verta įvertinti pjaustyklės matmenis, galingumą, pajėgumą, talpą, triukšmo lygį, greitį ir kokioms daržovėms pjaustyti skirti įrenginio peiliai ir (ar) angos.
Mes žinome, kad kiekvienam verslą pradedančiam žmogui svarbi yra kaina, bet ne mažiau svarbu – patikimas gamintojas ir į Jūsų poreikius atsižvelgiantis tiekėjas. AUDORES ne tik tiekia tik profesionalią virtuvės įrangą, bet ir konsultuoja, įgyvendina individualius maitinimo verslo projektus, organizuoja virtuvės įrangos naudojimo mokymus ir rūpinasi įsigytų įrenginių priežiūra.
Jei šiuo metu renkatės įrangą, rekomenduojame kuo tiksliau įvertinti savo verslo poreikius ir pasidomėti gamintojais. Investicijų patikimumą ir įrenginių ilgaamžiškumą užtikrins tokių profesionalios virtuvės atstovų, kaip „Palux“, „Asber“, „Tefcold“, „Venix“, „Winterhalter“ ir kitų pirmaujančių gamintojų įrenginiai.