Šiuo metu rinkoje sparčiai daugėja valgyklų, kurios dažniausiai įkurdinamos dideliuose administraciniuose pastatuose arba gamyklose. Tokių įstaigų rasime ir ligoninėse, mokyklose ar net darželiuose. Šiandien valgykla įgauna naują veidą: kokybiškas maistas tampa nekvestionuojama būtinybe, tad sėkmę lemia greitis. Tam, kad gamyba bei aptarnavimas vyktų kiek įmanoma sparčiau, taikomos įvairios inovacijos.
Aptarnavimo salėje esantys maisto atidavimo įrenginiai gali būti:
Būtina numatyti ne tik eiliškumą, bet ir nuodugniai pereiti visą procesą, kad naudotis linija būtų paprasta, aišku ir patogu. Kitaip tariant, prieš priimant galutinius sprendimus reikėtų pabūti svečio kailyje.
Svarbiausi maisto saugos reikalavimai dirbant su maisto atidavimo linijomis:
Ši maitinimo koncepcija yra labai koncentruota, smūginė. Atitinkamai reikėtų paruošti ir virtuvę: naši įranga gali atstoti ne vieną darbuotoją, o tai reiškia garantuotą atsipirkimą. Įvertinkite poreikius: tokio tipo maitinimo įstaigose dažnai numatoma ne viena konvekcinė krosnis, katilas, maišyklės, kepimas slėgiu ir pan.
Rinkdamiesi įrenginių tiekėją, atkreipkite dėmesį į techninės priežiūros bei garantinio aptarnavimo sąlygas: tai padės išvengti nemalonių staigmenų.