Kontaktiniai griliai, kuriuos daugelis sieja su itališkais sumuštiniais (paniniais), – vieni dažniausių restoranų, kavinių, kebabinių ir kitų maitinimo įstaigų įrenginių. Jei tokio grilio ieškote ir Jūs, turbūt pastebėjote, kad rinkoje yra įvairių jų rūšių. Profesionalių virtuvių darbuotojai sako, kad svarbiausia, jog maistas grilyje keptų tolygiai, o įranga būtų lengvai valoma ir patikima. Kokios techninės savybės lemia šiuos kriterijus, pasakojame šiame straipsnyje.
Kontaktinis grilis yra skirtas šildyti, kepti ir skrudinti įvairų maistą: mėsą, žuvį, daržoves, sūrį, duoną ir jau minėtus panini sumuštinius. Jo išskirtinumas – suspaudimo technologija. Stipriai suslėgus, patiekalas iškepa sultingas, o išorė gražiai apskrunda net ir nenaudojant papildomų riebalų. Be šių grilių neapsieina daugelis kavinių, ypač greitojo maisto restoranų, jie dažnai tampa ir kebabinių įranga.
Kontaktiniai griliai yra įvairių tipų, tad geriausia savąjį rinktis pagal restorano, kuriam vadovaujate, poreikius. Pavyzdžiui, grilio kepimo paviršius gali būti:
Kadangi plokštės tiesiogiai kontaktuoja su maistu, svarbu įvertinti medžiagų, iš kurių jos pagamintos, saugumą ir savybes. Taip užtikrinsite, kad dažnai naudojamas grilis ilgai išliks patikimu profesionalios virtuvės darbo įrankiu.
Grilių plokštės dažniausiai būna pagamintos iš:
Paminėjome bene svarbiausias kontaktinių grilių ypatybes, o dabar kviečiame susipažinti su papildomomis jo funkcijomis. Kai kurios iš jų gali būti nepakeičiamos Jūsų profesionalios virtuvės darbe. Prieš perkant grilį rekomenduojame pasidomėti:
Kokybiška restorano ar kavinės įranga taupo darbuotojų laiką ir padeda džiuginti klientus. Kad visi virtuvės įrenginiai dirbtų be priekaištų, mes rekomenduojame pasitikėti garsių pasaulio gamintojų, tokių kaip „Bartscher“, „Silex“, „Fimar“, „POTIS“ ar „Neumärker“ profesionalia virtuvės įranga.
O jei savo restorane ar kavinėje planuojate turėti daugiau grilyje gaminamų patiekalų, kviečiame pasidairyti po AUDORES asortimentą, kuriame – lavos akmenų griliai, anglies griliai, kebabų griliai, griliai su stovu, dešrelių kepimo griliai ir kiti maisto šildymo įrenginiai.