Traškus ir sultingas maistas neišeina iš mados. O tokį, kaip žino kiekvienas maitinimo įstaigos savininkas, paruošti lengviausia gruzdintuvėje. Daugeliui restoranų profesionali komercinė gruzdintuvė yra pagrindinis maisto ruošimo įrenginys ar bent jau vienas iš svarbiausių, todėl prieš įsigyjant gruzdintuvę, verta skirti jos techninių parametrų nagrinėjimui. Tam paskyrėme šį tinklaraščio įrašą – jame rasite svarbiausią informaciją apie gruzdintuvių rūšis ir jų skirtumus.
Komercinės gruzdintuvės yra skirtos gaminti maistą aukštos temperatūros aliejuje taip suteikiant išsaugant skonį ir suteikiant visų mėgstamą traškią išorės tekstūrą. Daugelyje restoranų, gruzdintuvės pasitelkiamos ir dėl galimybės paruošti didelį kiekį maisto ypač greitai, o gruzdintuvių veikimo universalumas leidžia ruošti įvairius patiekalus, pavyzdžiui, bulvytes, krevetes, vištieną, daržoves, žuvies produktus, o gal net keptus ledus.
Pirkėjų patogumui, pramoninės gruzdintuvės yra skirstomos į šiuos tipus:
Įvardintos gruzdintuvės skiriasi savo dydžiu, funkcijomis ir galia. Tad, įvertinus norimą dydį, rekomenduojame pasikonsultuoti dėl labiausiai Jums tinkamų funkcijų. Jei norite apie funkcijas sužinoti daugiau – kviečiame toliau skaityti šį straipsnį.
Gerai parinkti gruzdintuvės parametrai palengvins darbą ir padės užtikrinti kokybę virtuvėje. AUDORES konsultantai išskiria šiuos svarbiausius pramoninių gruzdintuvių aspektus:
Galia ir talpa. Tai – pagrindinis kriterijus, padėsiantis nuspręsti, ar gruzdintuvė prisitaikys prie Jūsų klientų srauto. Didesnio galingumo gruzdintuvės įkaista greičiau, todėl per trumpesnį laiką galima paruošti daugiau produktų.
Maitinimo tipas. Pramoninės gruzdintuvės paprastai naudoja dujas arba elektrą, kurių našumo skirtumas nėra žymus. Galingesnei įrangai būtinas prijungimas prie elektros tinklo.
Skyrių skaičius. Galima rinktis tarp vieno arba dviejų skyrių gruzdintuvės. Dviejų skyrių gruzdintuvė yra patogi dėl universalumo: tuo pačiu metu galima ruošti du atskirus maisto produktus skirtingose temperatūrose išvengiant maisto užteršimo ir skonių susimaišymo. Kai gaminti reikia mažiau, galima naudoti tik vieną skyrių, taip taupant aliejaus ir energijos sąnaudas. Vieno skyriaus gruzdintuvės patogesnės tiems, kas gamina didesnius kiekius vienos rūšies maisto produktų. Jose taip pat galima naudoti kelis krepšelius.
Gruzdintuvės krepšelių kiekis. Naudodami kelis gruzdintuvės krepšelius vienu metu galite kepti skirtingų rūšių maistą mažesnėmis porcijomis palyginus su vienu dideliu krepšiu, kuris leidžia gaminti didesnį to paties maisto kiekį.
Valdymo būdas. Galite rinktis iš rankiniu būdu valdomos arba programuojamos gruzdintuvės. Programuojama gruzdintuvė praneša apie pagamintą maistą ir automatiškai pakelia krepšelį – tai gali pravers ypač užimtose virtuvėse. Tokios gruzdintuvės dažnai yra kiek brangesnės nei valdomos rankiniu būdu.
Kiti kaštai. Naudojant profesionalią gruzdintuvę daugiausiai resursų yra sunaudojama reguliariai keičiamam kepimo aliejui. Šiuolaikinėse gruzdintuvėse įrengiamos pažangios filtravimo ir aušinimo zonos, kurios prailgina aliejaus naudojimo laiką, apsaugo nuo nuosėdų susidarymo.
Nežinote, kokią gruzdintuvę įsigyti savo maitinimo įstaigai? Kviečiame konsultuotis su AUDORES specialistais. Mūsų parduotuvėje rasite pirmaujančių gamintojų įrangą, kurios kokybe įsitikinsite patys.