Nerandate reikiamos įrangos? Susisiekite ir gaukite komercinį pasiūlymą per 24 val.
AUKŠTOS KOKYBĖS PROFESIONALI ĮRANGA
NEMOKAMAS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE
MŪSŲ SERVISO KOMANDA KVALIFIKUOTI SPECIALISTAI
IŠSKIRTINIS DĖMESYS MŪSŲ KLIENTAMS
AUDORES > Straipsniai

Pramoninė gruzdintuvė: kaip išsirinkti tinkamiausią savo restorano virtuvei?

Traškus ir sultingas maistas neišeina iš mados. O tokį, kaip žino kiekvienas maitinimo įstaigos savininkas, paruošti lengviausia gruzdintuvėje. Daugeliui restoranų profesionali komercinė gruzdintuvė yra pagrindinis maisto ruošimo įrenginys ar bent jau vienas iš svarbiausių, todėl prieš įsigyjant gruzdintuvę, verta skirti jos techninių parametrų nagrinėjimui. Tam paskyrėme šį tinklaraščio įrašą – jame rasite svarbiausią informaciją apie gruzdintuvių rūšis ir jų skirtumus.

Ar Jūsų virtuvei reikalinga komercinė gruzdintuvė?

Komercinės gruzdintuvės yra skirtos gaminti maistą aukštos temperatūros aliejuje taip suteikiant išsaugant skonį ir suteikiant visų mėgstamą traškią išorės tekstūrą. Daugelyje restoranų, gruzdintuvės pasitelkiamos ir dėl galimybės paruošti didelį kiekį maisto ypač greitai, o gruzdintuvių veikimo universalumas leidžia ruošti įvairius patiekalus, pavyzdžiui, bulvytes, krevetes, vištieną, daržoves, žuvies produktus, o gal net keptus ledus.

Komercinės ir pramoninės gruzdintuvės, kurias rasite AUDORES parduotuvėje

Pirkėjų patogumui, pramoninės gruzdintuvės yra skirstomos į šiuos tipus:

  • Stalinės gruzdintuvės yra nedidelės, dėl to puikiai tinka dirbant mažoje erdvėje ar gaminant nedidelius kiekius gruzdinto maisto. Mažiausia tokio tipo gruzdintuvė mūsų asortimente yra 3 l talpos „Bartscher“ modelis, o didžiausia – 50 l ypač dideliems maisto kiekiams skirtas to paties gamintojo modelis.
  • Gruzdintuvės su stovu paprastai yra talpios ir našios, todėl idealiai tinka intensyviam nuolatiniam naudojimui. Daugelyje jų yra įmontuoti filtravimo įtaisai, padedantys iš kepimo aliejaus pašalinti taršias medžiagas – trupinius, maisto likučius. Galite rinktis iš nedidelių dujinių „ATA“ gruzdintuvių, didelių elektrinių gruzdintuvių, pavyzdžiui, „Zanussi“ EVO.
  • Indukcinės gruzdintuvės yra sukurtos pagal pažangią indukcinę kepimo technologiją, todėl yra ypač efektyvios. Jos nuo įprastų gruzdintuvių skiriasi tuo, kad neturi kaitinimo elementų, įdėtų į talpą. Vietoje jų yra indukcijos būdu yra kaitinama pati talpa.
  • Karšto oro gruzdintuvės. Tai – vis populiarėjantis gruzdinimo tipas, kuris nereikalauja riebalų. Jį ypač pamėgo gaminantys namuose, tačiau karšto oro gruzdintuvės randa savo vietą ir restoranuose. Kviečiame pažvelgti į gamintojų „Venix“ HOP AIR modelius, kuriuose – programuojami gruzdinimo režimai ir kitos naudingos funkcijos.

Įvardintos gruzdintuvės skiriasi savo dydžiu, funkcijomis ir galia. Tad, įvertinus norimą dydį, rekomenduojame pasikonsultuoti dėl labiausiai Jums tinkamų funkcijų. Jei norite apie funkcijas sužinoti daugiau – kviečiame toliau skaityti šį straipsnį.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis pramoninę gruzdintuvę?

Gerai parinkti gruzdintuvės parametrai palengvins darbą ir padės užtikrinti kokybę virtuvėje. AUDORES konsultantai išskiria šiuos svarbiausius pramoninių gruzdintuvių aspektus:

Galia ir talpa. Tai – pagrindinis kriterijus, padėsiantis nuspręsti, ar gruzdintuvė prisitaikys prie Jūsų klientų srauto. Didesnio galingumo gruzdintuvės įkaista greičiau, todėl per trumpesnį laiką galima paruošti daugiau produktų.

Maitinimo tipas. Pramoninės gruzdintuvės paprastai naudoja dujas arba elektrą, kurių našumo skirtumas nėra žymus. Galingesnei įrangai būtinas prijungimas prie elektros tinklo.

Skyrių skaičius. Galima rinktis tarp vieno arba dviejų skyrių gruzdintuvės. Dviejų skyrių gruzdintuvė yra patogi dėl universalumo: tuo pačiu metu galima ruošti du atskirus maisto produktus skirtingose temperatūrose išvengiant maisto užteršimo ir skonių susimaišymo. Kai gaminti reikia mažiau, galima naudoti tik vieną skyrių, taip taupant aliejaus ir energijos sąnaudas. Vieno skyriaus gruzdintuvės patogesnės tiems, kas gamina didesnius kiekius vienos rūšies maisto produktų. Jose taip pat galima naudoti kelis krepšelius.

Gruzdintuvės krepšelių kiekis. Naudodami kelis gruzdintuvės krepšelius vienu metu galite kepti skirtingų rūšių maistą mažesnėmis porcijomis palyginus su vienu dideliu krepšiu, kuris leidžia gaminti didesnį to paties maisto kiekį.

Valdymo būdas. Galite rinktis iš rankiniu būdu valdomos arba programuojamos gruzdintuvės. Programuojama gruzdintuvė praneša apie pagamintą maistą ir automatiškai pakelia krepšelį – tai gali pravers ypač užimtose virtuvėse. Tokios gruzdintuvės dažnai yra kiek brangesnės nei valdomos rankiniu būdu.

Kiti kaštai. Naudojant profesionalią gruzdintuvę daugiausiai resursų yra sunaudojama reguliariai keičiamam kepimo aliejui. Šiuolaikinėse gruzdintuvėse įrengiamos pažangios filtravimo ir aušinimo zonos, kurios prailgina aliejaus naudojimo laiką, apsaugo nuo nuosėdų susidarymo.

Nežinote, kokią gruzdintuvę įsigyti savo maitinimo įstaigai? Kviečiame konsultuotis su AUDORES specialistais. Mūsų parduotuvėje rasite pirmaujančių gamintojų įrangą, kurios kokybe įsitikinsite patys.

Pramoninės gruzdintuvės

Gruzdintuvės su stovu