Be marmitų neįsivaizduojama jokia restoranų veikla – kai reikia palaikyti pastovią maisto temperatūrą, marmitai yra neįkainojamas įrankis. Nors dažniausiai marmitais vadinami maisto šildymo įrenginiai, sudaryti iš kaitinimo elemento, talpos ir dangčio, šiai kategorijai galime priskirti visus panašius įrenginius, skirtus pastoviai temperatūrai palaikyti. Tad „Audores“ asortimente tarp marmitų rasite ne tik šildymo, bet ir šaldymo talpas, skirtas pastoviai žemai produktų temperatūrai palaikyti.
Tad kaip išsirinkti sau reikalingiausius marmitus? Apžvelgiame svarbiausius aspektus:
Ko gero, pirmasis ir svarbiausias aspektas renkantis marmitus yra reikalingo dydžio ir talpos nustatymas. Patariame įvertinti savo virtuvės erdvę ir gaminamo maisto kiekį, kad identifikuotumėte į kokį marmitą tilps tiek patiekalų, kiek paprastai patiekiama. „Audores“ asortimente rasite įvairių dydžių marmitų – nuo kompaktiškų modelių iki didesnių įrenginių su pakylomis.
Pavyzdžiui, furšetinių marmitų kategorijoje smulkiausiems poreikiams tiks nedideli 4,5 l talpos marmitai HENDI, o gausioms vaišėms pravers dvigubas FORCAR marmitas CD 6505 arba 1 GN talpos BARTSCHER marmitas.
„Audores“ siūlomi elektriniai marmitai – dar įvairesnių dydžių: nuo 6,8 l HENDI marmito Kitchen line iki stacionaraus ir net 1600x650x900mm išmatavimų „Inox Baltic“ elektrinio marmito SSK-16012.
Sriubos marmitus taip pat galite rinktis pagal dydį. Pavyzdžiui, BARTSCHER siūlo trigubus 3x3,5 l talpos marmitus, o „Neumärker“ – net 11 l įrenginus.
Egzistuoja keli elektrinių marmitų kaitinimo tipai. Labiausiai paplitę yra drėgnojo kaitinimo (garais), sausojo kaitinimo ir marmitai su kaitinimo lempomis.
„Audores“ siūlomi elektriniai marmitai – dar įvairesnių dydžių: nuo 6,8 l HENDI marmito Kitchen line iki stacionaraus ir net 1600x650x900mm išmatavimų „Inox Baltic“ elektrinio marmito SSK-16012.
Drėgnojo kaitinimo marmitų šildytuvuose naudojama vandens vonelė, kad šiluma būtų švelni ir tolygi. Šis metodas idealiai tinka padažams ar kremams, nes padeda išvengti perkaitimo. Tokio marmito pavyzdys yra HENDI Thermosystem 1.
Sauso kaitinimo marmitai tinka patiekalams, kuriems reikia tiesioginės šilumos, pavyzdžiui, keptiems maisto produktams laikyti. Jų pagrindą arba šonus paprastai sudaro kaitinimo elementai, užtikrinantys pastovų ir kontroliuojamą karštį. „Audores“ asortimente rasite daugybę šio tipo marmitų. Vis dėlto, jei tokio sausai šildomo maisto Jūsų restorane ypač daug, norime rekomenduoti Jums talpų BARTSCHER marmitą su stovu 3x1/1GN.
Galiausiai, marmitai su kaitinimo lempomis skirti eksponuoti maistą, pavyzdžiui, savitarnos erdvėse, bufetuose. Eksponavimui ypač tinka tokie prabangios išvaizdos marmitai kaip ARISCO KBH1212.
Elektriniai ir furšetiniai marmitai turi įvairias konfigūracijos galimybes, leidžiančias juose pritaikyti įvairių tipų keptuves ir indus. Galite ieškoti marmitų su reguliuojamomis lentynomis, pertvaromis ir skirtingų dydžių indais. Kai kurie įrenginiai, pavyzdžiui, ASBER DBM 411, yra tinkami integruoti ir į virtuvės baldus.
Temperatūros kontrolė yra labai svarbi maisto saugai ir kokybei palaikyti. Ieškokite bain marių su tiksliu ir patogiu naudoti temperatūros valdymu, pavyzdžiui, termostatiniu arba skaitmeniniu valdymu. Šios funkcijos leidžia nustatyti ir stebėti norimą temperatūrą.
Investicija į patvarų ir ilgaamžį marmitą yra labai svarbi, vykdant profesionalią maitinimo veiklą. Rinkitės modelius, pagamintus iš aukštos kokybės medžiagų, pavyzdžiui, nerūdijančio plieno, kuris yra atsparus korozijai ir lengvai valomas. Tvirta konstrukcija užtikrina, kad marmitas atlaikys kasdienį naudojimą ir užtikrins patikimą bei efektyvų virtuvės darbą.
Visi „Audores“ asortimente esantys marmitai yra patikrinti ir tiekiami patikimiausių pasaulio gamintojų. Žinome, kad marmitų pasiūla – išties didelė, todėl kviečiame Jus konsultuotis su mūsų ekspertais ir išsirinkti ekonomiškiausius bei efektyviausius sprendimus.